Ihanaa kun tanne on kayneet ihmiset kertomassa kuulumisiaan. Taman blogin kautta on helpoin raportoida tapahtumista puolin ja toisin. Totta on se, etta olen ehka vahan liiankin tarkasti kirjoittanut kokemuksiani, mutta sillepa ei voi mitaan: that's my nature. Yritan kayttaa tosiaan niita valiotsikoita helpottaakseni tekstin lukemista.

Muutamia asioita, joiden vuoksi on paassyt taalla isompikin huokaus:

  • Kun astiat pestaan tiskivedessa, niita ei huuhdella, vaan ne laitetaan suoraan kuivumaan.
  • Lattiamatot keraavat aika lailla polya.
  • Voin kaytolla ei ole rajoja. Yhteen paahtoleipaan saatetaan laittaa 2 rkl voita (noin silmamaaraisesti arvioituna).
  • Lampo on ilmeisesti kalliimpaa kuin Suomessa (tahan tulokseen paadyimme toisten suomalaisten opiskelijoiden kanssa), silla se saatetaan laittaa paalle illaksi ehka tunnin-kahden ajaksi ja sitten se sammutetaan.
  • Pyykkien kuivumisessa kestaa kaksi-kolme paivaa (enka ole tahan mennessa pessyt muuta kuin alushousuja ja sukkia, tai no myos kuivattanut housunlahkeita)
  • Sadetta luvataan jatkuvasti, nytkin perjantaihin asti.
  • Perheessa lapsia vissiinkin lyodaan ja lapset lyovat toisiaan.
  • Suihkussa kayminen on yhta tuskaa. Kerron siita edempana.

Tuolla paivakeskuksella olisi aina 1.30 pm valmis lahtemaan pois, silla siita eteenpain on vain ajan tappamista, koska tiskaamista ja pesemista ei ole enaa juuri nimeksikaan. Kaksi ja puoli tuntia on kuolettavan tylsaa, huolimatta siita, etta olen yrittanyt keskustella ihmisten kanssa, mutta kello ei vain tunnu kulkevan yhtaan mihinkaan.

Lenkkeilyharrastukseni kokee kovia. Tiet taalla ovat hyvin makisia (siis yla- ja alamakea loivasti kilometreja!), ja niita on aika rankkaa juosta. Ja totta kai koska oleskelen kaupunkimaisemassa (tai ainakin taajamassa), saasteet ja pakokaasut ottavat henkeen. Taman kylmyyden vuoksi on myos erittain vaikeaa saada itsensa lahtemaan ulos, koska on kylma ennen lenkkia ja suihkussa kaynnin jalkeen. Ellei sataisi nain paljon, olisi huomattavasti helpompi lahtea lenkille.

Seuraavaksi asia SUIHKU. Saunaanhan en taalla paase (nyyyyh!!), mutta minulla on kylla oma suihku. Suihkusta tulee kylla lamminta vetta, ongelmana ei ole se, vaan teho, jolla vetta tulee. Teho on sellainen, jolla kasia pestaan. Kraanasta vetta laskettaessa teho on vastaava kuin suihkussani! Kestaa valehtelematta minuutti ennen kuin vesi tavoittaa paanahkani, silloin kun suihkutan vetta suoraan paahan paa alaspain. Ei ole koskaan ollut nain tuskallista kayda suihkussa! Olen inhonnut sita aikaisemminkin, mutta nyt viela enemman. Juuri tuon vuoksi on niin ikava saunaa! Mitaan muuta ei ole yhta ikava kuin saunaa. Kun tulen kotiin, vietan 24 tuntia saunassa... :D

Toiset suomalaiset opiskelijat kertoivat minulle olleensa yhden viikonlopun Lontoossa, ja siella on kuulemma suomalainen kirkko! Merimieskirkko, jossa on suomalaisia ihmisia, suomalaista ruokaa ja SAUNA! Sinne voi majoittua ja muutenkin viettaa aikaansa. Minua alkoi hirveasti kiinnostaa se, kun siita kuulin. Sitten mietin, kuinkahan kallista mahtaa olla matkustaa Lontooseen, ja yksi suomalaisista sanoi, etta bussilla matka kestaa 4h ja hinta oli ihan kohtuullinen, maaraa en kylla enaa muista. Ajattelin, etta kun taalla Englannissa nyt kerran olen, niin eiko minun pitaisi sentaan Lontoo nahda! Olkoonkin iso paikka, mutta riittaisi ihan hyvin, etta viettaisin yhden yon kyseisessa kirkossa. Yhden paivan aikana ehtii kumminkin paljon. Googlella asken hakiessani loysin kirkon kotisivut.

http://www.finnishchurch.org.uk/

Olen niiden muiden suomalaisten opiskelijoiden kanssa kaynyt Wolverhamptonissa ja Birminghamissa, mutta aion kayda viela uudelleen, silla molemmat kerrat olivat aika pikakaynteja. Birmingham on iso paikka ja siella oli aivan jarkyttavasti ihmisia! En nauttinut shoppailusta yhtaan, vaan haluaisin kierrella ja katsella paikkoja. Yksin niin voikin tehda, kulkea ihan omaan tahtiin. Suomalaiset lahtevat viikon paasta, sunnuntaina. On ollut todella hyva, etta olemme voineet nahda toisiamme ja olla toistemme tukena, ja ulkomailla suhtautuu samaa maata edustavaan ihmiseen ihan eri lailla kuin kotimaassa! Taalla on loytynyt ihan uskomaton yhteys suomalaisten kanssa, ja olen ihan varma, etta vaikka tulisi kuka suomalainen vastaan, niin tulisin hanen kanssaan mainiosti toimeen. Tama on sellainen asia, jonka voi uskoa kunnolla vasta sitten, kun sen todella itse kokee.

574197.jpg

Vihdoinkin onnistui kuvan lisaaminen!! Tassa siis talo jossa asun. Vasemmanpuolimmainen ovi on ovi minun pikku asuntooni. Oven edustalla perheen vanhin tytto Laura seka Nathan.

574199.jpg

Emily, Nathan ja Laura.