Olen monta kertaa herannyt yolla siihen, etta joku hullu lintu pitaa aanta. Huutaa suorastaan. Se on todella raivostuttavaa. Kuulostaa vahan pollolta (pisteelliset o:t), mutta se ei ole, sen tiedan. Kyselin tyopaikalla siita ja yritin matkia sen aanta (tosin en muistanut silla hetkella tasmalleen minkalaista aanta se pitaa), ja he ehdottivat, josko se olisi pulu. Hahhah, ehka pulu ei huuda. :D

Ensimmaisina viikkoina tuli kova ikava Suomeen varsinkin siksi, kun tuomet niin tuoksuvat! Olin eilen Emilyn kanssa Merry Hillin ostoskeskuksessa kaymassa ja loysin suht. edulliseen hintaan juoksutrikoot! Kun ihastelin juhannusruusuja ja niita samanlaisia ruusuja, jotka ovat vain violetinpunertavia, Emily sanoi, etta ne ovat olleet kukassa jo kolme kuukautta! Ei voi muuta kuin ihmetella... Tyopaikallakin sanoin, etta olen niin yllattynyt siita, kuinka taalla on jo ihan kesa ja vihreaa. He vastasivat vain, etta taalla on aina vihreaa!

On kasittamatonta, kuinka aika lentaa. Minulla ei viela ole edes mikaan kasittamattoman kova ikava kotiin, tietenkin aina vahan, mutta ei mitenkaan tuskallisesti. Taman viikonlopun jalkeen on jaljella enaa yksi taysi viikko taalla, plus viisi paivaa! Hetkeakaan en ole katunut, etta tanne tulin. Ei vaan olenpas! Ainoastaan silloin, kun oli niita alkusotkuja harjoittelupaikan suhteen. :) Eilen kavin varaamassa bussimatkan Lontoon lentokentalle Stanstediin. Jaljella olevina paivina olisi tarkoitus kayda viela Birminghamissa ja Wolverhamptonissa, seka katsastamassa 'the real countryside' eli Kinver. Tai no on taalla maalaismaisemaa oikeastaan pitkin poikin joka paikassa, mutta siella kuulemma ainakin on todella kaunista maalaismaisemaa. Wolverhamptonissa on myos taidegalleria, jonne on ilmainen paasy, sinne haluan ehdottomasti menna. Lisaksi lupasin eilen Emilylle, etta han saa tulla kanssani Dudleyn elaintarhaan, jossa siis on Dudley Castle (jonka takia siella haluankin kayda). Emily sanoi, etta he eivat saa menna sinne koulusta, koska siella kummittelee. Mina naureskelin ja sanoin, etta ei ole, ja mina kylla suojelen, jos jotain tulee. :D Emily on ihana. <3 Han sanoi, etta olen kaikista kivoin vaihtari, joka heilla on ollut (eilen Merry Hillissa kaydessamme ostin meille jaatelot ;D).

Tanaan tyopaikalla sain kuuluttaa bingonumerot. Se oli hauskaa. Eras miesporukka sanoi, etta kuulostan aivan kanadalaiselta, tai vahintaankin amerikkalaiselta, kun lausun. Naureskelin ja sanoin vain, etta varmaan siksi, koska emme koulussa lue brittienglantia vaan lahinna amerikanenglantia. Aantamys painottuu enemman siihen. Englantiani on kylla kehuttu vahan valia, ja jai niin mieleen, kun eras mummu oli niin vaikuttunut, kun sanoin olevani Suomesta. "Your English is perfect!" Olen aika tyytyvainen. Itsevarmuutta olen kylla kielen puhumiseen saanut, vaikkeivat kaikki sanat tulekaan heti mieleen, ja puhun aika hitaasti.

Haista ja eri perinteista olemme taalla kayneet (tyopaikalla) lukuisia keskusteluita. Tanaankin puhuimme siita, etta mita englantilaisissa ja suomalaisissa haissa yleensa tehdaan. Siihen paadyimme sita kautta, kun mainitsin, etta meilta meni bandi alta, ja se on nyt vahan ongelmana: ja etta ihan perinteisissa maalaishaissa tanssitaan - ja nimenomaan valsseja ja vastaavia. Taalla siirrytaan kirkon tai maistraatin jalkeen hotelliin tai vastaavaan, jossa syodaan ja sen jalkeen "biletetaan", eli on aina diskotanssia.