Taalla olen Lontoossa. Eilen tulin, bussimatka kesti vahan paalle nelja tuntia, ruuhkan vuoksi tavallista pidempaan. Olin perilla 13.15, ja sen jalkeen aloin selvitella, miten paasisi liikkumaan maanalaisella. Kyselin apua ihmisilta, ja paatin ostaa paivalipun seka eiliselle etta valmiiksi talle sunnuntaipaivalle. Maanalaisella matkustaminen oli kylla kivaa! Tuntui vain aika hassulta, etta istuu junan kyytiin paikassa A, ja kun nousee maan alta maan pinnalle, onkin jossain ihan eri paikassa. Hieman absurdia jopa. :) En ehtinyt nahda eilispaivan aikana oikeastaan mitaan nahtavyyksia, kun meni asioiden selvittelyssa ja opettelussa sen verran kauan. Kesti vahan aikaa, ennen kuin ymmarsin metrokarttaa ja osasin menna oikealle asemalle. Kello kuudeksi menin Lontoon suomalaiselle kirkolle (loysin sen suomalaisten opiskelijakavereitteni opastuksella puhelimessa, silla karttani ei ulottunut niin pitkalle, etta se olisi nakynyt), ja menin SAUNAAN! Maksoin siita 2,20£, eli paalle kolme euroa, mutta oli todella sen arvoistakin, enemmankin olisin ollut valmis maksamaan. Oli kylla jotain niin ihanaa paasta saunaan! Olin soittanut kirkolle etukateen ja kysynyt, milloin yleinen naisten saunavuoro on. Tarkoitus oli, etta olisin ollut siella yotakin, mutta kaikki majoituspaikat olivat varattuina, koska heilla oli siella iso seurakuntaryhma majoittuneena. Sen vuoksi jouduin etsia perjantaina hataisesti jonkinmoisen motellin, jossa voisin yopya. Hinnat liikkuivat kylla pilvissa, joten aikoi kylla paniikki iskea aluksi. Lopulta loysin The Goldsmith's House -nimisen motellin arviolta parin kilometrin paasta Lontoon keskustasta, ja oli kylla kiven alla sekin, etta sain sen huoneen varattua. Jouduin soittaa Joonakselle Suomeen, etta sain paikan puhelinnumeron, ja lisaksi han sai selostaa, miten loydan motellin. Enka olisi loytanytkaan, ellen olisi soittanut, silla karttani ei ole kovin tarkka, siina nakyy oikeastaan vain isoimmat tiet.

Taalta hotellilta lahimmalle metroasemalle on arviolta 1-1,5 kilometrin matka. Tama on oikein viihtyisa paikka, kodikas. Majoittavat tanne vain naisia, sen tiedon loysin internetista. Ilmeisesti kyse on motellin historiasta, sen on perustanut joku nainen. En ehtinyt oikein kunnolla perehtya historiaan, mutta ehdin tehda sen myohemminkin. Oli kylla todellakin luksusta nukkua, kun ei ollut kylma! Tarkenin nukkua jopa pelkalla t-paidalla ilman sukkia! Historiallista! Lisaksi eilen oli myos ensimmainen paiva talven jalkeen, jolloin olin ilman pitkia kalsareita ulkona! :D Olen todellakin siis vilukinttu. Olin todella onnekas, kun koko viikonlopuksi oli luvattu sadetta, ja eilen paistoi aurinko lahes koko paivan. Oli oikeastaan jopa lammin - olin ilman takkia ulkona! Tana aamuna kun herasin, aurinko paistoi, mutta pilvia oli paljon nakyvissa. Toivottavasti tana paivanakaan ei sada.

Taalla motellissa on erillinen vessa- seka suihkuhuone kaytavalla, oma huone siis on hyvin pieni, mutta se ei minua haittaa. Aiemmin ajattelin, etta taman Lontoon vierailun paatarkoitus on se, etta naen maisemia, mutta eilen illalla ajatus vaihtui: sain jonkinlaisen hermoloman, kun paasin saunaan ja sen jalkeen nukuin kohtuullisen hyvin palelematta! Motellia varatessa ajattelin, ettei silla ole niin hirveasti valia, millaisessa paikassa nukun, koska se on vain yksi yo - tama motelli todella siis tuntui luksukselta verrattuna odotuksiini!

Tanaan tarkoituksena on kiertaa katsomassa Big Ben ja muita nahtavyyksia. Harmi vain, etta huone pitaa luovuttaa kahteentoista mennessa, silla joudun lahtea jo rutkasti ennen yhtatoista, koska aion menna kirkkoon, mika siis tarkoittaa, etten ehdi enaa palata takaisin tanne. (ohhoh, tulipas pitka ja epaselva lause!) Bussi takaisin lahtee klo.16 ja takaisin Dudleyssa olen seitseman jalkeen.