Taytyy kayttaa valiotsikoita helpottaakseni tekstin lukemista.

Perhe

Nyt olen saanut puhuttua paljon enemman vanhemman tyttaren Lauran kanssa, eika han ole enaa niin hiljainen kun on tutustunut haneen. Dave ja Tracy ovat menneet naimisiin 2002, ja tama on Tracyn toinen avioliitto, ja luulen, etta hanen ensimmainen aviomiehensa on kuollut, silla han on itse sanonut jotenkin jannasti, ettei usko toiseen avioliittoon (kun on puhuttu eroista ja vastaavaa), eivatka tytot koskaan puhu isastaan. Nuorin lapsi, Nathan, ainut poika, on Daven ja Tracyn yhteinen lapsi. Olen kaynyt kerran lenkilla tyttojen kanssa, kun kerroin heille tykkaavani juoksemisesta ja lenkkeilysta.

Kieli

Olen aika hyvin paassyt sisalle kieleen, nyt ymmarran jo puhuttua kielta ihan hyvin, mutta sanoja on yha vaikea loytaa. Paremmin mina kylla jo puhun kuin tullessa. Tracyn puhetta oli aluksi paljon vaikeampi ymmartaa kuin Daven, koska hanen aanensa on juuri sellainen tyypillinen brittisarjojen kimittava naisaani. Murre on kylla aika erikoista: normaalisti aantaisimme Dudley paikan "Dadlii" mutta he sanovat "Dudlei". He eivat sano "bas steisson" vaan "bus staisson" (pisteelliset a:t ja o:t). Lisaksi heilla mehu ja limsa on "pop". "Could I get some pop please?"

Saa

Taalla on satanut parina paivana, mutta sade on hieman erilaista kuin Suomessa. Se ei ole niin kylmaa, ja tuuli on lampimampaa kuin Suomessa, mutta silti sade ei ole mukavaa. Sisalla on kylmempi kuin ulkona, varsinkin kun aurinko paistaa. Huoneessani on yha todella kylma nukkua, mutta onneksi peite on paksu. Jouset tuntuvat yha peittojen alta, vaikka Emily laittoi minulle ne kaksi peitetta lakanan alle (jotka aikaisemmin oli laittanut vain lakanan paalle). Tama on heidan tapansa. Heilla ei ole kunnollisia petauspatjoja. Aina astuessani asunnostani ulos ilma tuntuu hieman kosteanlampimalta, aavistuksen samanlaiselta kuin Romaniassa tai Bulgariassa ollessamme. On ihanaa, kun on niin vihreaa! Luonto on todella kaunista, ja taalla on todella kaunista. Voi kun saisin kameran liitettya naihin kirjaston koneisiin! Silloin voisin laittaa tanne joitakin kuvia. Hommasin asken kirjastokortinkin. Virkailija nauroi, etta olen ensimmainen ulkomaalainen, joka hommaa heilta kirjastokortin. Han nauroi myos, etta ei aluksi tunnistanut, etta en ole englantilainen! "Perfect English" En aikonut uskoa korviani, silla minusta tuntui etta sonkotin hirveasti ja puhuin todella epaselvasti. Mutta ilmeisesti ei ollutkaan niin :) Harmi, etta taalla ei ollut englanninkielista Raamattua, olisin halunnut lainata sen. Mutta joudun ilmeisesti siis ostamaan sen.